Stenmalt Grahamsmjöl

Grahamsmjöl är ett fullkornsmjöl av vete malt på stenkvarn. Hela vetekärnan har använts och därmed är mjölet rikt på fibrer då skaldelarna finns kvar. Även alla vitaminer och mineraler finns bevarade i mjölet. Blanda grahamsmjölet med vanligt siktat vetemjöl för att få så bra bröd som möjligt.

Grahamsmjölet har fått sitt namn efter Sylvester Graham som uppfann grahamsmjölet på 1800-talet, därav namnet Graham. Graham är ett mjöl inom släktet vete.

Förpackning: 1,5 kg

Näringsvärde per 100 g

Energivärde 1400 kJ
  340 kcal
Protein 11 g
Kolhydrater 60 g
  varav sockerarter 1 g
Fett 3 g
  varav mättat fett <0,5 g
Kostfibrer 12 g
Natrium 0,001 g

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01