Baguette á la Grimsholmen

Bjud på dessa nattjästa baguetter när du vill spara tid och disk på morgonen. Använd med fördel dinkelmjöl till dessa baguetter.

 

Du behöver:

3 dl kallt vatten

3 g jäst

1 msk kallpressad rapsolja

1,5 tsk salt

7 dl dinkelmjöl siktat

 

Gör så här:

1. Blanda alltsammans väl och ställ att jäsa i rumsvärme över natten. Lägg plastfolie över bunken.

2. Sätt ugnen på 275°C.

3. Stjälp upp degen på rejält mjölat bakbord på morgonen och forma tre baguetter genom att försiktigt rulla och vrida dem. OBS! Degen ska arbetas så lite som möjligt!

4. Lägg baguetterna på en förvärmd plåt eller baksten och grädda ca 10 minuter.

5. Duscha då och då med kallt vatten under gräddningen. Ångan gör att du får en härligt knaprig skorpa på brödet.

 

 

Rulla baguetterna i en härlig blandning av linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, kruskakli och fiberhavregryn så känns de ännu nyttigare! Skär du dessutom ett snabbt snitt med en vass kniv i baguetten före gräddning, kommer baguetten se riktigt proffsig ut.

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01