Höstens bästa äppelkaka

 

Du behöver:

200 g rumstempererat smör

3 dl + 3 msk socker

4 ägg

4,5 dl kärnvetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

4-5 äppel

2 tsk kanel

 

Gör så här:

1. Rör ihop socker och smör, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. 

2. Blanda kärnvetemjöl och bakpulver i en bunke och tillsätt detta i smeten växelvis tillsammans med mjölken.

3. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form eller långpanna. 

4. Skala och kärna ur äpplena, skär i klyftor. Gör en blandning av socker och kanel och rulla runt äppelklyftorna i detta. Lägg sedan äppelklyftorna på smeten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01