Honungsbröd

 

Du behöver:

5 dl vatten, 37 grader

1,5 tsk salt

1 dl bra olivolja


3 msk honung

13-14 dl vetemjöl special

50 g färsk jäst

 

Gör så här:

1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och honung och häll därefter i olivolja och mjölet. Låt degen knådas väl när mjölet hälls i.

2. Ta upp degen på mjölat bord och knåda. Tryck ut degen och vik den dubbel till ett bröd. Pudra den med mjöl och låt jäsa utan duk på ett bakplåtspapper/plåt. Låt den jäsa cirka 1 timme.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Snitta brödet med en vass kniv och grädda i mitten cirka 25 minuter. Låt svalna innan du skär i brödet.

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01