Snabba grahamsfrallor

Matiga, goda och omtyckta.

 

Du behöver:

50g jäst

4 dl vatten, fingervarmt

1/2 dl rapsolja

1 msk ljus sirap

1 tsk salt

3 dl grahamsmjöl

7 dl vetemjöl special

 

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör till jästen löser upp sig.

2. Tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta utav vetemjölet. Arbeta degen i maskin ca 8 minuter.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla till bullar, pensla med vatten och doppa dem i grahamsmjöl.

4. Lägg över bullarna på plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i en kall ugn, sätt ugnen därefter på 200°C och grädda bullarna i 25 minuter.

 

Istället för att dela degen med kniv eller dagskrapa, kan du använda sax för att få ett varierat utseende.

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01