Stenstorps kesobullar

Lyxiga bullar till frukosten eller mellanmålet.

 

Du behöver:

50 g jäst

5 dl mjölk

2 msk smör

1 tsk salt

2,5 dl keso

ca 14 dl kärnvetemjöl eller vetemjöl special

 

Till pensling:

1 ägg

 

Gör så här: 

1. Smula sönder jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm smör och mjölkblandningen till fingervarmt och häll det över jästblandningen och låt jästen lösas upp.

2. Blanda ner salt och keso. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa upp till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Tag upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Forma ca 20 bullar och lägg på smord plåt eller på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°C.

4. Låt jäsa ca 25 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugn 8-10 minuter.

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01