Tekakor

Baka tekakor med havregryn och du har ett bra och mättande mellanmål. Perfekt att ha i frysen när hungern sätter in. 

 

Du behöver:

5 dl vatten

2,5 dl havregryn

50 g margarin

50 g jäst

2 msk socker

1 tsk salt

ca 10 dl kärnvetemjöl

 

Gör så här:

1. Koka upp vattnet. Lägg havregrynen i en degbunke och häll över det kokande vattnet. Klicka i margarinet, rör om och låt svalna.

2. Smula jästen i havregrynsblandningen och blanda i socker och salt. Rör om väl. 

3. Tillsätt det mesta av kärnvetemjölet och blanda kraftigt. Arbete ihop till en smidig deg. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa ca 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 225°C.

5. Knåda degen smidig på mjöligt bakbord, dela i två längder. Skär varje längd i tio bitar som du rullar till släta bullar och plattar till försiktigt med handen.

6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper, nagga dem med gaffel och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. 

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. 

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46(0)346 71 52 00 | +46 (0)346 71 52 01