Kanelbullar

När du nu drar igång med bullbaket kan du räkna med att huset snart fylls av fikasugna grannar.

 

Du behöver:

14-17 dl kärnvetemjöl

50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

1,5 dl socker

1 tsk salt

2 tsk stött kardemumma (kan uteslutas)

1 ägg

 

Fyllning:

100g smör

1 dl socker

5 msk kanel

 

Gör så här:

1. Rör ut jästen med lite av mjölken i en degbunke.

2. Smält fettet, häll i resten av mjölken och värm till fingervarmt.

3. Häll degvätskan över jästen i degbunken och tillsätt socker, salt, ev kardemumma och 14 dl kärnvetemjöl.

4. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig, tillsätt mer mjöl om den blir kladdig. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 30-40 minuter i bunken.

5. Ta därefter upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Baka ut till fyllda bullar.

6. Dela degen till två rektangla delar och kavla ut dem till rektanglar. Blanda fyllningen och fördela över hela ytan. Rulla ihop och dela varje rulle i 25 bitar. Låt bullarna jäsa 20-40 minuter på bakplåtsklädda eller smorda plåtar.

7.Pensla dem med ägg och strö på pärlsocker eller hackad mandel. Grädda bullarna i 6-10 minuter i 225-250°C.

 

Tänk på att fyllningen går utmärkt att variera. Prova exempelvis chokladkräm, hackade nötter eller äppelbitar! Du kan också byta ut kärnvetemjölet mot siktat dinkelmjöl om du vill ha en lite nyttigare bulle.

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00
s vår integritetspolicy